I samma anda som Heron City

Ja som jag tidigare har berättat kan ju jag och Anders ha våra jävulskt roliga stunder ibland. Anders har sån jävulskt rolig humor och kan låta så jäkla seriös, medan jag kan vara rätt korkad och tro alldeles för lätt på det Anders säger ;) (men det är väl klart att jag litar på han! brukar jag säga...)

Ja, men iallafall så insisterade Anders på att jag skulle skriva följande konversation mellan oss i bloggen. Med risk för att framstå som världens blondin....

Vi satt och kollade på en film som heter Date Movie, där huvudpersonens familj består av en pappa som är afro-amerikan, en mamma som är indier och en syster som är asiat. Jag satt där och funderade under en scen, jag tyckte att asiaten var så lång, både för att vara asiat och för att vara tjej. Och av nån konstig anledning så gick mina tankar till Kina...

Jag: -Gud vad den där tjejen är lång för att vara kines.
Anders: -Nä alltså det är ju för att hon är japan.
Jag: -Jaha, är dom långa dom?
*Asgarv från Anders*

Ja, som sagt så är jag väldigt blåögd när det gäller det Anders säger, KLART jag tror på det han säger! :D Jag tror ju att han pratar sanning! Jag antog väl att han helt enkelt visste att hon var japan och att det verkligen VAR därför hon var lång...

Jag kan förstå om det inte låter så kul, men det var verkligen skitstyggt sådär mitt i situationen. Och iallafall så var tjejen varesig kines eller japan utan filippin/japan/kines. :)

1 år.....som förlovade idag! <3<3<3
Tänk att tiden går så fort när man har roligt? :)
Och tänk att man bara blir mer och mer kär för varje dag som går...

Jag älskar dig Anders!

Tjodiloooo

Nu sitter jag och Anders hemma hos Anders bror, vi är barnvakt från ikväll tills imorgon till de två söta brorsbarnen! De är så go och snäll så det är inga som helst problem att vara här, det är bara roligt! :)

Ja, den här veckan har ju gått snabbare än snabbt, har haft praktik den här veckan och det har varit riktigt roligt! :) Ska ha en vecka till också, ska kanske tillochmed försöka hålla en lektion! :-o Det ska ju bli lite spännande...Har ju inte hunnit/orkat plugga så mycket inför nästa helgs tenta den här veckan men ska ägna mig åt det i helgen och nästa vecka. Och så har jag ju alla mina praktik-uppgifter också...men det ska nog gå bra, jag har bestämt mig för det :) Haha, jag undrar hur många gånger den här veckan jag har fått frågan från de i personalen om jag har hunnit bli avskräckt ännu...närå! säger jag, det verkar faktiskt skitkul :) Även om det säkert är ett ganska krävande jobb så känns det intressant, roligt och utvecklande! Igår var jag med och hjälpte till att baka bagels i en klass och på eftermiddagen så var jag och lyssnade på den allra första luciaträningen för niorna..och Linken pekade menande på mig, han tyckte att jag också skulle sjunga istället för att bara stå och titta på och lyssna :)

Haha, jag kom ihåg en gång då jag gick i nian tror jag och vi hade vinterfriluftsdag. Vi var väl ganska slapp och så valde vi att vara uppe vid rodelbanan (eller om alla skulle vara där kanske?) men eftersom vi inte var tänkt att åka nåt så var vi väl antagligen inte så vinterklädd...jag t.ex. var väl inne i nåt tonårs-jag-är-minsann-cool-och-behöver-inte-nån-jacka-eller-vinterskor så jag hade stuprörsjeans, mina svarta låga converse (iochförsig med tjocksockar i ;)) och bara en munkjacka, min kära MADE-tröja. Ja så gick jag omkring lite där och kollade, frös väl inte värst mycket och så..och så skulle jag gå och käka nån korv eller så som lärarna höll på att grilla där. Och bäst när jag stod där och mula i mig min korv så kom Linken, kollade på mig från topp till tå, syftade väl mest på skorna och sa: "Jaa du, Paulin. Du är helt enkelt för rock n' roll för ditt eget bästa."  ;D Haha!!! Gud, den kommentaren har jag aldrig glömt, kan jag säga...;)

En lista...som NI ska svara på!! :)

Ja hej på er!! Hoppas allt är bara bra!
Själv är det bara bra, håller på och pluggar lite och har äntligen fått mitt termlexikon så jag förstår en massa svåra ord!
Och ikväll är det Idol! Trevligt trevligt, och spännande! Jag hoppas att Anna åker ut för jag gillar alla de andra så mycket!

Här kommer iallafall en lista som jag tycker att ni alla härliga besökare/läsare ska fylla i, jag vill ju veta lite mer om er eftersom ni får veta så mycket om mig!! ;)
Så håll till godo, kopiera frågorna och svara på dem i kommentatorsfältet!!

1. Vem är du?
2. Är vi kompisar?
3. Hur och när träffades vi?
4. Tycker du om mej?
5. Skulle du kunna krama mig?
6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde just det.
7. Beskriv mig med ett enda ord!
8. Vad var ditt första intryck av mig?
9. Är du fortfarande av samma åsikt?
10. Vad påminner dig om mig?
11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
12. Hur bra känner du mig?
13. När sågs vi senast?
14. Tänker du sätta den här listan i din egen blogg för att få veta vad jag tycker om dig?

Jag har precis blivit som ett barn i en godisaffär!

Oh my god. Jag har hittat den underbaraste webbsidan på helahela nätet.

AccuHolidays

En sorts radiostation på nätet som har en massa olika kanaler, bl.a. den här, Accu Holidays. Den har 32 (TRETTIOTVÅ!!!) olika julmusikkanaler! I'm in heaven!! Plus, det bästa av allt, vill man inte höra den låten som just spelas kan man klicka fram till nästa låt!! Och utan nån liten uns reklam!! oooohh nu kommer jag inte spela nåt annat förrns mitten på januari..hihi!!!

(Kan tipsa om kanalerna som bara spelar The Christmas Song och Have Yourself A Merry Little Christmas i en massa olika versioner..det är två av de absolut bästa och mysigaste jullåtarna!!)

ooooh SÖTA!

Hihi, små små supersöta schimpansbäbisar!!  (Mest för att jag upptäckte att det har varit väldigt lite bilder på
sistone, men jag ska försöka lägga upp lite mer av mina egna bilder ^^)

Jobb och praktik

Jaa, chefen ringde för en stund sen och undrade om jag kunde jobba i helgen. Så på lördag jobbar jag en delad tur mellan 7-12 och 16-21, och på söndag en kvällstur mellan 16-21. Känns faktiskt jävligt skönt även om det är väldigt synd att jag missar det jag tänkte göra på lördag. Menmen, TYVÄRR är det så att allt är så dyrt i den här jevla världen så jobb=pengar går först. Ska även kolla om det finns lite dagar runt jul/nyår att jobba lite på.

Och sen, på måndag och två veckor efter det ska jag ut på min första praktik inom skolväsendet! Känns helt sjukt roligt men samtidigt jäkligt nervöst! Det är ju en del uppgifter som ska göras samtidigt som man vill försöka ta in så mycket som möjligt och dra lärdom av det. Plus att jag måste ägna kvällarna till att plugga till en omtenta. Så det kommer inte finnas så mycket fritid de närmsta två veckorna...men det får gå ändå ^^

Jaja, nu ska jag gå och hä in en ny tvättmaskin, sen ska jag fortsätta plugga!!

(Förresten, vi har en kille i våran studiegruppsklass som byter ut a:et i alla ord som slutar på a, mot ett e. T.ex. "Han som prater om alle elevers historie"  istället för "Han som pratar om alla elevers historia". Är det nån som vet vad det beror på? Nåt dialektalt eller så? Förutom de här utbytta bokstäverna pratar han ganska rikssvenskt, alltså inte nån dialekt, vad jag har hört iallafall...)

Pluggeliplugg

Ja som vanligt sitter jag och pluggar. Läser just nu en bok som heter Dialog, samspel och lärande. Den handlar om lärande utifrån ett sociokulturellt perspektiv. Ganska intressant faktiskt.

Ja, och för de som undrar gick det bara bra i måndags. Lämnade in katten vid halv 9 på morgonen, fick träffa världens gulligaste veterinär-kvinna som tyckte att såret såg myyyycket bättre ut sen förra tisdagen. Och det kändes så sjukt skönt att höra. Ja, så då lämnade jag henne där och åkte runt och funderade vart jag skulle käka frukost. Tillslut blev det en calzone på raggarstatoil. De har helt fantastiskt goda småpizzor på statoil :D Ja, och sen åkte jag upp på lillängeparkering och lutade ner sätet lite i hopp om att somna en stund. Då var klockan 9 och skulle det ta lång tid med katten kunde jag inte hämta henne förrns kl.4. Boooooring....men jag somnade iallafall en stund, sen gick jag och Tindra in och kikade på djuraffären de har där uppe. Köpte ett halsband till Tindra med små lampor som blinkar och lyser omvartannat så hon syns när hon är ute själv på gården på eftermiddagarna/kvällarna. Blir ju så mörkt så man ser henne inte! :D Ja, sen åkte vi ner på stan och träffade min kära vän Hanna en snabbis under hennes lunch..det är alltför sällan vi träffas så det var wonderful att få träffas om bara för en liten stund. Sen ringde veterinären och sa att kissen var klar för att hämtas! Så då åkte vi upp till djursjukhuset igen, och som tur var hade hon en liten lucka att titta på Tindras knöl också. De goda nyheterna med det var ett det nog bara är en fettknöl, och hon hittade inga andra knölar på kroppen. De dåliga nyheterna var att den där fettknölen kan växa och bli lika stor som en grapefrukt! Så nu ska jag hålla koll på om den där knölen växer ännu mer för då måste den nog tas bort.

Och de senaste dagarna har Penny Lane varit jättebusig och livlig, så det bådar ju gott!! Känns bra att det märks så väl på henne att hon bara blir bättre och bättre, och såret har dragit ihop sig jättemycket och blivit väldig fint. Så nu hoppas vi att det läker ihop så fort som möjligt så hon slipper den jobbiga tratten och kan vara ute igen! Tror hon saknar det.

Tidig dag idag..

Är fan riktigt stolt att jag har lyckats släpa mig upp den här tiden! Och vad mysigt och mörkt det är ute...:) Men det är iallafall inte för inte jag är uppe den här tiden, ska alldeles strax åka in mot Djursjukhuset i Östersund med lilla katten..hoppas att det de gör gör så det blir bra med såret hennes..Tindra-snuttan ska få följa med också, ska kolla om nån har tid att titta/känna på knölen på hennes ben..och hoppas att det är bara nån fett- eller broskknöl, och inte nåt värre...

Nu måste jag åka! Hejhej

Dryyyygggttt

Ja då har jag slängt iväg ännu en beställning till Adlibris. Tycker egentligen att de tar alldeles för lång tid på sig att leverera böckerna, men de är ju absolut billigast så vad göra...Denna gång blev det titlarna "Lärande i praktiken: ett sociokulturellt perspektiv", "Undervisningsteknologi" & "Termlexikon i pedagogik, skola och utbildning" till priset av 718 spänn...svinigt dyrt, men jag måste ju ha dem...Som tur är finns resten av böckerna till denna kurs på bibblan i Hammarn och Stugun så då kan jag låna. Skönt. Jag längtar verkligen tills jag har det där Termlexikonet i mina händer, för satiken vad svårt det är att förstå vissa texter och böcker nu alltså! Fackspråk = jobbigast ever.

Idag hade vi seminarium från 13.15-17..det kändes också rätt drygt kan jag säga..det var speciellt svårt eftersom vi grundligt skulle gå igenom de tre synsätten vi har haft föreläsning om den här veckan, Kognitiv Teori, Sociokulturellt Perspektiv och Behaviorism.  De sista 2  timmarna skulle vi analysera en fallbeskrivning utifrån ett av perspektivena. Vi valde det sociokulturella eftersom det känns lättast och mest aktuellt. Men det var inte ett dugg lätt. Och jag tycker såna här arbeten är lite jobbiga, för då skulle vi tillsammans skriva ihop en löpande text om den här analysen..och det är fan inte lätt på 5 pers som förstår flera saker väldigt olika. Menmen, jag hoppas att det var bra för oss och att vi utvecklades, vilket var vår lärares syfte med uppgiften.

Såhär kändes det i hjärnan efter den eftermiddagen:
Nä nu ska jag ta och packa ihop lite här och bära bort till bilen, måste städa här också innan jag åker härifrån. (Vilket är imorgon, JIPPIIIIIEEEE) Dammsuga och skura golvet och så. Så jag har ju det jag gör nu för en stund.

Så här kan det se ut..

..när jag är ensam hemma och drar några riff på Guitar Hero...
Ja, förutom att jag inte är lika snygg som Heidi Klum då, men annars är det exakt! ;)Here-sneezed-duck

Ja, Härnösand alltså. Där är jag nu. Har precis haft världens otroligt mest långtråkiga föreläsning, visserligen om ett väldigt intressant ämne men när föreläsaren är såååå dålig och pratar sååå sakta och såå entonigt går det inte att tycka annat än att det var tråkigt. Huvva. Tur att jag spelade in det och kan lyssna på det igen, råkade nog slumra till där litegrann. Ja, helst av allt skulle jag ju bara vilja gå hem nu så jag kan gå och simma och sätta mig och plugga till omtentan på lördag. Känns viktigare än att gå på seminariet. Menmen. Får väl dröja mig kvar till fem då. Förhoppningsvis blir vi färdig snabbare så man kan gå hem tidigare...:)

Fortsättning följer i kväll..................^^

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus