Då & Nu - Tindra & Zippy

Lite häftigt faktiskt :) Då-bilderna är från då vi var och tittade på Tindra då hon var sju veckor gamla, och Nu-bilderna är från igår då vi var och tittade på Zippy vid sju veckors ålder :)  (Vi har skaffat oss lite värre kameror sen dess ;))

 Då
 Nu

 Då
 Nu


 Då
 Nu


Utökning i familjen!

Jajjamän! Nu är det inte länge kvar! I går var jag, mamma och pappa iväg till Söråker, till Karin och Thomas på Kennel Lustans, för att bestämma vilken av tikarna som ska följa med mig hem på söndag!

Efter lite vilsekörning fram och tillbaks så hittade vi tillslut fram till deras hus. Först satt vi och fikade och surrade en liten stund eftersom de små valparna låg och sov så sött. Vi ville ju att det skulle vara lite fart på dem när vi kollade på dem, så de var tvungen att vila en stund först efter en hel helg med uppståndelse :).

Totalt är det 5 tikar i kullen, varav en är brun. Jag var lite sugen där ett tag på den bruna faktiskt, men när vi kom dit fick vi veta att hon plus en av de svarta var tingade redan. Så då återstod det för mig att välja mellan 3 svarta sötisar! På ett sätt ganska skönt - hade nog svårt med att välja mellan 3, hur hade det varit med 5??

Utseendemässigt var kullen väldigt jämn, det var ingen som var direkt "dålig", ur utställningssynpunkt. Nu tänker väl inte jag ställa ut så hiskeligt mycket, men lite mer än Tindra iallafall om det visar sig att nytillskottet funkar bättre på uställning :)

Nä så jag gick efter första känslan, och tittade på hur de tre var till sättet. Direkt när de tre tikarna blev utlyft ur valplådan var det en liten en som utmärkte sig genast. Hon visade på självförtroende, ville verkligen visa upp sig, och kavat till tusen, inte fjantig alls. Dessutom var hon lite större än de andra två så hon utmärkte sig lite genom det också, hon både såg ut och kändes lite "robustare". Så efter säkert 1 timmes, 1½, tittande, kännande, lite apportering, lekning så blev det till slut den där lilla kavata bruttan som hade fångat mitt hjärta från första stund!Såhär ser hon då alltså ut!  Lilla Zippy, som i stamtavlan kommer att heta Lustans New Fortune. Fortune betyder ju lycka, tur, framgång, så jag hade tänkt att namnet skulle få stå för våra framtida resultat i diverse jakt-, utställnings-, viltspår- och lydnadstävlingar!

Eftersom jag förstår att ni inte kan få nog av henne så kan ni gå in på min bilddagbok för att se fler bilder på henne, och ni kan även kika lite på mammas blogg för att se bilder som inte finns med på min bilddagbok! :) 

Kan ni förstår att jag håller på att längta ihjäl mig??????!!!!! :):):)

(Och, pssst, om ni vill komma och gosa lite med underverket när hon kommit hem är det bara att slå en pling! ^^)

Gulligt! :)

När jag satt och läste ÖP idag kom denna artikel fram, ganska stor också, och jag tyckte att det var så himla gulligt! Värsta artikeln för en liten gris :) Och så himla söt lill-Gloria är också! <3


Utmaning

En ny utmaning!
Tog den ifrån Mias blogg.


Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)


1. Vad heter du? Paulin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Pass
3. Flicknamn: Patricia
4. Pojknamn: Petter
5. Yrke: Polis
6. Färg: Petrol (hihi, favoritfärgen!)
7. Klädesplagg: Parkas
8. Mat: Plankstek
9. Sak i badrummet: Pappersrullshållare (;))
10. Plats/stad: Pajala
11. En orsak att vara sen: Pissigt väglag.
12. Något man skriker: PUSS!
13. Film: Pretty Woman
14. Något man dricker: Pepsi
15. Band: Pet Shop Boys
16. Djur: Pilgrimsfalk
17. Gatunamn: Prästgatan
18. Bil: Peugeot
19. Sång: Purple Rain - Prince
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Poker


Utmanar den som vill göra den! :)


Bjuder på en liten trudelutt!

Nu jäklar ska jag börja lära er att lyssna på Håkan ;) Men, för ert eget bästa, häng nu inte upp er på rösten (som alla brukar göra), utan tänk på känslan i sången, lyssna på den geniala musiken och de oerhörda texterna.

Här är min favorit just nu, från den nyaste skivan För sent för Edelweiss.
Låten heter Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din.Alla trodde att jag skulle förlora mig med vilken "runaway" som helst
Jag var slut när du hittade mig i GBG-regn
De kunde säga vad som helst till mig, de kunde dra åt helvete
men ett enda ont ord om dig har alltid fått mig upp i ringen


Och det enda jag riktigt hör nuförtiden är en vind som blåser genom staden
Och fast turisterna är borta går jag nästan aldrig ut
Så jag väntar tills imorgon bitti, det är den tiden jag gillar bäst
Då ska jag ta en promenad i parken


Och när du ser på mig är det knappt jag minns ett enda öknamn de kallade mig
Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din
och att dina ord i natten är det enda som når in
Jag vet inte vem jag är, jag vet att jag är din


Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din


Jag tänkte sjunga nåt för dig igen, men när jag blir för full för att sjunga
kan vi promenera hem i GBG-regn
Jag flyger högt och det känns som jag faller igenom igen
och jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din


Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din..


Börjat sticka!!

Jamen visst sörrni! Ikväll har jag fått en introduktion av min kära mormor till att lära mig sticka strumpor! Så nu håller jag för fullt på med det! ÄNTLIGEN, har velat lära mig att sticka strumpor hur länge som helst, så nu blir det stickning till 100 procent! ^^ Så nu förstår jag att alla ser fram emot era födelsedagar, nu vet ni ju vad ni kan vänta er i present av mig.....;D;D

haha näerå! Men jag älskar tjocksockar så nu ska jag sticka några dussin par åt mig själv eller nåt!

Kan ju berätta

Att den "stora" omställningen jag pratade om tidigare är att jag och Anders ska flytta till lägenhet! :P Om ungefär 2 veckor kommer vi att bosätta oss i en 2:a i Gulldalen med våra 2 katter och, då, 2 hundar :)

Låter kanske helt otroligt idiotiskt för alla att vi ska flytta från hus till lägenhet, men just nu är det inte roligt att bo här när taket är alldeles upprivet i matsalsrummet och med värsta vattenskadan och så. Just nu känner vi att vi vill bo nånstans där man inte behöver tänka på allt man måste tänka på i ett hus! Speciellt tycker jag det är skönt som kommer att kunna fokusera helt på mitt skolarbete, slipper elda och greja hela dagarna...ja, och allt sånt. Det finns ju som liksom både för- och nackdelar med både lägenhet och hus, men som sagt känns det här som det rätta just nu :) Kommer säkert bli lite trångt och så i en tvåa med två pers, två hundar och två katter, men det ska nog gå alldeles utmärkt! Vi är ganska van med varandra nu, så jag tror inte vi kommer att störa oss så mycket på varandra :) Och det bästa av allt är att vi ju bara kommer behöva ta med oss det vi behöver/får plats med där borta, resten får stå kvar här i huset! Så förhoppningsvis går det ganska snabbt att flytta också :)

Så efter v.10 är det bara att komma och hälsa på oss i Gulldalen 23!! ^^

Dejten med Håkan Hellström

Jaa, det här kommer nog bli ett kort inlägg eftersom jag tycker det är så otroligt svårt att beskriva med ord känslorna jag upplevde i lördags kväll.....det var extatiskt, explosivt, glädjande, medryckande, vilt, melankoliskt och alldeles, alldeles underbart......Det var skitbra recensioner i både ÖP och LT..det säger ganska mycket tycker jag!

Det var alldeles helt jävla galet och otroligt, Håkan Hellström, vilken man, vilken musik, vilken KÄRLEK! Det är helt otroligt, jag fattar inte hur karln gör. Han är ju inget annat än UNDERBAR iallafall.

Jag är så otroligt glad och stolt över att ha Håkan som min främsta förebild, och som en sorts vän skulle man kunna säga, en vän som har följt mig och stöttat mig genom sin musik i hela min tonårstid, sen jag var 12 år gammal (8 år sen nu..lång tid :)) Man har gråtit, skrattat, hatat, älskat, haft ångest, varit euforisk till Håkans musik under dessa år, han är den enda artist/band som har följt mig så länge och som jag fortfarande älskar av hela mitt hjärta. Och det spelar verkligen ingen roll hur många gånger så många (speciellt en viss Anders, Frippe och Kjell ;)) säger till mig hur mycket Håkan suger, han kan inte sjunga, han är sämst osvosv....Han kommer alltid vara den bäste för mig :)

Kommer speciellt ihåg en sak Håkan sa i lördags, och det var att om han fick ge alla ungdomar där inne ett råd, då var det att hålla fast vid sina drömmar. När han själv började med det här, så fick han kämpa emot dåliga recensioner, människor som sa att DU KAN JU INTE SJUNGA! osv osv. En massa skit helt enkelt. Men han sa det, att han tog inte åt sig av det. Han lyssnade inte på allt det där, utan han körde sin grej och höll fast vid sin dröm! Och det var rådet han gav oss alla att göra också....Kan säga att man blir ganska peppad av att höra en människa man tycker om så mycket och ser upp till så mycket säga så. Så det är det speciella jag tar med mig från denna härliga konsert, den fjärde i raden sen 2001. Då var det på yran, som jag såg Håkan för första gången..det var då jag blev frälst. Sen såg jag han -05 på gatufesten med Hanna-gumman, och -06 på yran, också med Hanna. Och så nu då. och det var inte sista gången, långt ifrån!!

Så, TACK Håkan för att du är en så härlig förebild och inspirationskälla för mig! Jag älskar dig! :) (Hihi, på denna bild är Håkan blott 8 år gammal!)

Nytt att vänja sig med

kommer det snart att bli för mig och Anders....Kommer bli en stor omställning, men samtidigt jävligt spännande..! :P

Lite nytt från mig

Ja den här jäkla uppdateringen på bloggen är lite nersaktad nu tycker jag! Jag får hytte med ett finger mot mig själv så jag skärper mig!

Känns som att det är mycket på gång nu. Känns som att man är en smula stressad faktiskt. Men det kommer väl bättre tider skulle jag tro! Tur att jag inte bloggade igår för då var jag miss Neggo herself. Idag mår jag lite bättre! :)

Iallafall är jag lite besviken eftersom jag fick tillbaks resultatet på de två omtentorna jag gjorde i början på januari...bara några få poäng till godkänt på båda :/ känns lite surt. Men på ett sätt känns det bra, för nu vet jag att det går framåt iallafall! Nästa gång fixar jag de båda, hoppas jag..men eftersom det har gått framåt så bra nu så känns det som att de där sista poängen sitter där nästa gång..Det är bara att ta nya tag och köra på! Men just nu är det Svenska-tenta nästa fredag som jag satsar på, och den ska jag fanken klara på första försöket! Vill inte ha nåt mer eftersläpande nu!
Och en annan sak jag blev lättad över var när jag gick in på Östersunds biblioteks sida, trodde att jag skulle behöva lämna tillbaks alla böcker nu på lördag så jag var tvungen att hinna läsa igenom alla och memorera tills dess, typ om nån hade reserverat de eller så..men inte då! Så nu har jag de en hel månad till, känns jävulskt skönt.

Annars då...ja, har ju haft lite att grejja med i huset på slutet, en cirkulationspump som behövts bytas ut bl.a. Inte speciellt billigt och bra för en fattig student som mig, men ett måste. Igår blev jag varse om ännu en sak som ju känns JÄVLIGT lämplig. Kommer ner på morgonen, slänger en snabb blick in mot matsalsrummet och ser en STOR vattenpöl över fan halva golvet. Jippie, vattenläcka från taket = förmodligen stooor vattenskada. JIPPI!!! :) eller så inte. så nu är man lite less. Men vi får väl se vart det här leder nu då, jag och Anders går och funderar litegrann på en grej, så vi får se om det blir på det viset eller inte. Lär väl återkomma om det....

Men en SKITROLIG sak är att jag ska på Håkan Hellström-konsert på lördag!! Fick biljett i julklapp av mamma och pappa och blev jätteglad, tror det blir en gryyym konsert. Ska bli kul att se lille Håkis Bråkis igen. OCH det roligaste av allt är att min världens bästa lilla mamma följer med mig! Har sen jag fick den där biljetten insett att jag skulle gå själv på konserten, kanske inte jääättekul, men det funkar ju. Men nu har min lilla mammsi erbjudit sig att följa med då vi kom över en biljett lite billigare...så det ska bli jätteroligt! Vi har ju så kul tillsammans, och gillar ju Håkans konserter! Så tack mammsilammsi för att du vill följa med! :) Det ska bli jätteroligt!

Andra roliga saker att se fram emot just nu: 27 feb-1 mars ska jag och Anders till Stockholm med några vänner och se Judas Priest, spännande. Är inte direkt nåt jättefan av dem, men konserter är ju alltid roligt, sen tycker jag att  det ska bli roligt med själva resan, människorna vi ska resa med, äta god mat och att bara fara bort en sväng ska bli otroooooligt skönt.
Efter det ser jag fram emot att hämta lillvalpen, där på söndagkvällen 1 mars efter vi kommit fram till Sundsvall! Då möter pappa och mamma upp mig där och så åker vi till uppfödaren och hämtar lilla snuppan (Zippy?) :) så KUUUL! som jag har längtat, snart ett år ju! Seeeen, på onsdagkvällen efter det åker jag, Anders och ett gäng på 12 pers till Kall för att åka skoter och må gott i 4 dagar! Våra kära vänner från Vadstena kommer upp, ska bli superroligt att träffa dem igen! Och samma här, att bara få komma bort några dagar känns jäävligt skönt. Och tack vare pappa som ska vara valp/vuxenhundvakt är det möjligt för mig att åka. Tack pappsen!

Ja nu har jag surrat på ordentligt här, får se till att skriva lite oftare så det inte blir lika mycket varje gång..:P så ni orkar läsa! Ha´t bra! Pusss

Burr!

Ja det är ju faktiskt inte det kallaste vi har haft det i vinter idag, när jag vaknade var det -20 och nu är det ju "bara" -17 men fy i helskotta vad kallt det kan bli inne i detta hus då! Man blir alldeles stelfrusen om fingerstackarna...Men nu håller jag på att elda för fullt. Stod alldeles nyss och tittade på nå rådjur på gården som jag hoppades kunde visa sig så pass så man fick ett fint kort, men inte då. Jaja, så är det med djuren!

Annars då? I helgen blev det en skotertur för mig och två för Anders och Daniel. På lördagen var det väl inte så jävla kallt men dimmigt nå inihelvete och körde fast gjorde man ju..men det är ju jobbigast för männen som är med eftersom jag inte får lös skotern själv ^^ Ja så igår var jag så trött å slut och ville ha en rejäl sovmorgon så jag struntade i nån skoter då. Blev ju såklart superfint väder då istället, men det fick bli en härlig promenad med vovven istället. Just nu längtar jag efter februari- och marshelgerna som brukar vara fina, allra helst i mars. Inte lika kallt och sol i massor! Och med all denna snön har vi ju bara haft typ halva skotersäsongen än, så det är ju nästan lika mycket kvar :) härligt!

Nä, nu ska jag ta och bädda ner mig under ett täcke i soffan med en uppvärmd vetekudde så man blir lite upptinad, och plugga järnet.

Hej hopp!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus