Hallonlikör!
Nackdelen med det lilla är att det ska stå i 6 veckor, och sen ytterligare i 2 dagar innan man kan börja dricka det. Men det positiva är att det blir klart precis till Kall-resan! :)
Här är receptet om ni också skulle vilja göra!
Hallonlikör
Det här behövs till 1 liter likör:
500 g hallon, vildhallon blir godast
5 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
75 cl sprit
Gör så här:
Lägg bären i en stor burk med lock.
Koka ihop socker och vatten och låt lagen kallna.
Blanda lagen med spriten och slå den över bären.
Sätt på locket och låt stå i rumstemperatur i 6 veckor.
Vänd burken upp och ned en gång i veckan.
Sila likören i finmaskig sil, pressa försiktigt ur bären med en slev.
Slå tillbaka likören i burken och låt den stå ytterligare i 2 dagar.
Häll försiktigt upp likören på en snygg flaska, akta så att inte bottensatsen kommer med.
Förvara likören mörkt och svalt.
Bären som blir kan ätas med vaniljglass eller användas till tårtfyllning.
.....ställer gärna upp som testsmakare!
Hmmmm......få se nu - borde vara helt superb till jaktprovshelgen, när det har "stått till sig ordentligt" ....... :-)