Börjar lite mer från scratch tror jag....
Här är min söta lilla Zippy-snuppa när hon var pyttis!
Foto: Pappa Ulf
Var tvungen att avvakta med hopp upp i famn så länge då jag fick fulla låret med blåmärken när Zippy hoppade upp och borrade in sina klor i låret ;) blev lite öm så fick ta en liten paus med det....Har varit inne lite på att träna "blyg", att hon ska lägga tassen på nosen typ. Och det går väl HYFSAT bra, men ja, tänkte som så att jag ska börja med lite enklare trix till att börja med så hon får vänja sig mer med klickern och själva grejen att lära sig olika saker - ju mer man tränar desto mer lättlärd och påhittig blir ju vovven! Så från och med nu ska jag börja med lite lättare trix så länge, och sen öka svårighetsgraden helt enkelt. Vi börjar med en klassiker: rulla runt!
Foto: Pappa Ulf
Var tvungen att avvakta med hopp upp i famn så länge då jag fick fulla låret med blåmärken när Zippy hoppade upp och borrade in sina klor i låret ;) blev lite öm så fick ta en liten paus med det....Har varit inne lite på att träna "blyg", att hon ska lägga tassen på nosen typ. Och det går väl HYFSAT bra, men ja, tänkte som så att jag ska börja med lite enklare trix till att börja med så hon får vänja sig mer med klickern och själva grejen att lära sig olika saker - ju mer man tränar desto mer lättlärd och påhittig blir ju vovven! Så från och med nu ska jag börja med lite lättare trix så länge, och sen öka svårighetsgraden helt enkelt. Vi börjar med en klassiker: rulla runt!
Trerätters på Mezoyo
Lördagsmiddagen förra helgen:
Citron- & timjanstekt kaninfilé med grekisk kryddig korv,
sotad gurka, vaxbönor & yoghurtterrine.
Kronhjortinnanlår med gräddkokt savoykål,
confiterad potatis, pinjenötter & körsbärssky.
Chokladmousse "Mille fuille" med persikogelé.
FYFAAAAAN så djävulskt djävla god middagen var! SÅ, ett hett tips, vill ni käka en god middag i Sundsvall,
Mezoyo is the place! Dock tyckte jag, även om jag är en riktig dessertmänniska, att förrätt och varmrätt var mycket godare, och jag hade nog kunnat hoppat över efterrätten. MEN, den var ju ändå jäkligt god.
495kr kostade denna trerätters, exklusive dryck, men det var totally worth it! Och innan vi fick in förrätten fick vi in bröd som var bakat på restaurangen samma dag, det var grissini, kavring och lantbröd, tillsammans med pesto att doppa bröden i, sjukligt gott redan då! Och tillsammans med detta en liten munsbit med någon sorts potatis, någon sorts kött samt en halv kapris, detta åt man i en tugga, och det tyckte nog jag och Hanna var godast av hela middagen! Haha! Men allt var helt GRYMT gott, så ja, tipset är att gå dit!
Citron- & timjanstekt kaninfilé med grekisk kryddig korv,
sotad gurka, vaxbönor & yoghurtterrine.
Kronhjortinnanlår med gräddkokt savoykål,
confiterad potatis, pinjenötter & körsbärssky.
Chokladmousse "Mille fuille" med persikogelé.
FYFAAAAAN så djävulskt djävla god middagen var! SÅ, ett hett tips, vill ni käka en god middag i Sundsvall,
Mezoyo is the place! Dock tyckte jag, även om jag är en riktig dessertmänniska, att förrätt och varmrätt var mycket godare, och jag hade nog kunnat hoppat över efterrätten. MEN, den var ju ändå jäkligt god.
495kr kostade denna trerätters, exklusive dryck, men det var totally worth it! Och innan vi fick in förrätten fick vi in bröd som var bakat på restaurangen samma dag, det var grissini, kavring och lantbröd, tillsammans med pesto att doppa bröden i, sjukligt gott redan då! Och tillsammans med detta en liten munsbit med någon sorts potatis, någon sorts kött samt en halv kapris, detta åt man i en tugga, och det tyckte nog jag och Hanna var godast av hela middagen! Haha! Men allt var helt GRYMT gott, så ja, tipset är att gå dit!
Brunchen
Brunchen förra helgen:
Brunchbordet uppdukat! Scones längst till vänster, det receptet blev perfekta scones!
Fina, gyllenbruna, perfekt konsistens. Ost och apelsinmarmelad på det = MUMS!
I tillbringaren är det alldeles färsk egenpressad apelsinjuice.
Muffinsmunkar med socker och kanel på - smakade verkligen som munkar i muffinsformat!
Och så american pancakes! Med blåbär och äkta lönnsirap...såååå GOTT!
Det är så mysigt och roligt att unna sig extra god brunch nån gång ibland :)
Och det är nästan bättre hemma än på typ café!