AAAAAAAAHHHHHHHH JAG SKA SJUNGA I RADIO!!!!!!

HAHA! helt sjukt!!!
För typ en timme sen lite drygt ringde min mobil och i displayen stod det "Dolt nummer".
Jag svarade. "Hejhej, jag heter ***** och ringer från morgonpasset i P3" sa personen i andra änden. Nu, för de som har dåligt minne vill jag friska upp det med att länka till detta inlägg:
JAG HAR SJUNGIT I RADIO
Jag har alltså blivit uttagen att få komma till Morgonpassets studio och sjunga karaoke live i radion på måndag morgon!!!!! Fatta vad häftigt!! ;D Så jag kände, fan inte så mycket att tveka på, så jag sa att jag skulle ringa upp. Skyndade mig att kolla lite buss/tågbiljetter, ringde Lisbet och kollade om jag kunde bo där..och det gick bara bra. Så på söndag kväll åker jag ner till Stockholm för att stega in i Morgonpassets studio på måndag morgon! Haha! Känns helt sjukt.

Jag kommer då alltså att "battla" mot en annan tävlande där i studion, sen kommer en kvinna där i studion som är nån karaokeexpert eller nåt bestämma vem som vinner den deltävlingen. Det är ju tre deltävlingar, och de tre som går vidare blir ju som "finalister". Då kommer deras bidrag läggas in på P3:s hemsida och så får lyssnarna gå in och rösta på dem. Sen får vinnaren där vara med i Karaoke-SM som går av stapeln i Stockholm 10 oktober :D

Haha! Har väl fortfarande ingen ambition att gå vidare eller så, men det är fan inte alla som får chansen att sjunga live i radio!!! Så glöm inte att slå på radion på måndag morgon, nån gån efter nio kommer karaokebatteln att vara!

Heron City

Haha alltså fy fasen vad jag höll på att skratta ihjäl mig förut. Det är ju så här att jag har världens roligaste sambo. Han säger så himla mycket roliga saker, och eftersom han vet att jag skrattar så himla mycket och tycker han är så rolig så vräker han ju på, hela tiden :D Och när vi är på riktigt bra humör båda två kan vi ha så himla roligt tillsammans, sitter bara och skrattar åt varandra.

Ja, men iallafall, det här var det jag skrattade som fan åt idag:

Vi sitter och tittar på tv på eftermiddan. Plötsligt kommer en reklam för Heron City (Nåt stort köpcenter?). Då utspelar sig följande dialog:

Anders: Ja det där stället är stort det!
Paulin: Jaha, vart ligger det då?
Anders: I Graninge

AAAAAAAAHAHAHHAHAHAHAHA Sitter här och gapskrattar för mig själv nu också. Jag kan förstå att det verkligen inte låter kul när man läser det såhär, men då han sa det lät det så jävla roligt!!! :D Grejen är ju den att det där Heron City är ju väl nåt stort köpcenter som ligger i södra Stockholm, och Graninge är typ en pyttepytteliten by. Och han sa det med sån jävla övertygelse i rösten..Åh herregud, jag höll aldrig på att sluta skratta :D

Vart får man sånt där ifrån? Skulle också vilja få såna humorsnilleblixtar!

(Behöver jag säga att jag aldrig kan vara speciellt sur på Anders, för varje gång då jag "försöker" lyckas han alltid få mig att skratta och skämta bort det! Fast det är ju kanske ganska bra i längden...;))

Icas egna varor

Haha, jag diggade verkligen den här reklamen och tyckte låten var skitbra när den kom ;D



En del skriver böcker, en del bygger hus
En del gör musik med toner i
En del jobbar på sjukhus, en del tänder ljus
Det är säkert bra men det gör inte vi

Spaghetti, tomater, olja och färskost
Kaffe och kattmat och ris

Icas egna varor, som vi gjort själv
Icas egna varor, jobbar varje helg
Icas egna varor, som e jättebra
Icas egna varor, varenda dag

Jobbdag.

Jaa, veckans vilodag, söndagen, har den här veckan ägnats åt att jobba :P
Började kl. sju i morse, jobbade till tolv, åkte hem och tog med mig hundar och mamma ut på en mysig promenad i det underbara höstvädret. Sen for jag hem och la mig i soffan. Tänkte blunda några minuter, men tvärsomnade, sen kom Anders hem men jag var nog alldeles för trött för att orka göra nåt så jag bara låg. Som tur var hade världens underbaraste älskling tagit på sig matlagningen för dagen, "eftersom jag ju jobbade", och jag blev bjuden på suuupergod mat, smördegsinbakad kassler och friterade potatis"skal" med potatis/bacon/paprika-fyllning. Min man, han kan laga mat han!

Sen for jag ner på jobbet igen vid sex, och jobbade nu till halv tio...blev lite strul så det tog lite längre tid än vanligt, menmen, en extra halvtimme på en söndag har jag inte nåt emot..det betyder ju lite extra cash :) så det känns ganska bra.

Så nu tänkte jag att jag skulle gå upp och krypa ner i sängen bredvid älsklingen (som förmodligen redan ligger och sover...) för imorrn står väckarklockan på sju igen. Jag känner mig fan duktig som kliver upp då fast jag "bara är hemma". Men faktum är, att jämfört med de dagar jag jobbar, då jag MÅSTE upp för att jag börjar jobba halv åtta, så sover jag SÅ mycket bättre de nätter då jag vet att jag bara ska vara hemma nästa dag, även om jag ska kliva upp vid sju. Det måste vara nåt undermedvetet, att det liksom inte skulle göra nånting om jag skulle råks på att försova mig, jag har ju som ingen tid att passa direkt när jag ska vara hemma. Så de nätterna sover jag så himla bra och skönt, från tio på kvällen till sju på morgonen. Men de dagar jag ska jobba...dåå tänker jag på allt, vänder och vrider på mig, kollar på klockan. Sucksuck.
Men jag brukar iallafall starta dagen på ett riktigt bra och mysigt sätt. Jag kliver upp vid sju, gör i ordning frukost, tänder upp om jag hinner, matar hund och katter osv...sen vid 07.25 kryper jag ner i soffan under en varm filt, tänder lite värmeljus, sätter på tv:n på 3:an och kollar på Just Shoot Me medan jag äter frukosten..hur mysigt som helst, och en perfekt start på dagen och läsandet.

Jaja, nu ska jag gå upp och lägga mig och sova..SKÖNT!!

Puss på er


Katter är ju roliga dom.

Våra katter har börjat med nån ny konstig ovana: de håller på och dra ut sulorna ur mina sneakers!! Och om de inte drar ut de helt så har de gjort nånting så de är alldeles korviga där i skorna..man kan ju inte annat än skratta! Hur fasen har de kommit på det, och vad är det som är så himla roligt med det? :P

Och sen är jag så jäkla arg på mamma och pappas katter! De tror väl såklart att deras revir sträcker sig nånstans här runt våran gård också, eftersom de har varit och strykit omkring här förut innan vi skaffade våra små älsklingar...Så nu är de här och ska dänga våra katter! Och då blir jag arg. Men det roliga är att våran hankatt är så feg, så det är honan som får deal:a med Tusse och Hilbert! haha. Menmen, som tur var kom jag på Hilbert för en liten stund sen när han gav sig på snuttan, så då öppna jag fönstret och räma åt han så jag hoppas han blev rädd och stack. Han är ju lite skvätten av sig. Men nu har jag tagit in de små snuttarna så nu ligger en i soffan och myser och en på Tindras kudde.

Och nästa fredag ryker Porfyrs mandom, för då ska vi till veterinären och få han kastrerad. Penny var lite för liten än, så hon ska få äta p-piller tills vårkanten nån gång då vi kan kastrera henne också. Det ska bli skönt att få det gjort så slipper man oroa sig sen!

Pedagogik som vetenskap

Här är orsaken till att jag blir så yr i huvet emellanåt att det känns som jag har åkt karusell i hundra år!

"De lättsamma formuleringarna till trots ger den korta byggnadshistoriken rum för ett budskap med principiell innebörd: Det centrala i pedagogiken som lärobyggnad och forskningsområde är den dubbla interaktionen, horisontellt och vertikalt. På vilken nivå man än koncentrerar sitt studium av frågor om uppfostran, undervisning och utbildning blir de intressanta från pedagogikämnets synpunkt först när man betraktar samspelet inte bara mellan mål, processer och resultat utan också med deltagarförutsättningar samt organisatoriska ramar och resurser."

"Det finns vidare ytterst goda - fast ännu ej förverkligade - förutsättningar för ett fruktbart samspel med och perspektivbrytning mot den förnyelse som på det pedagogisk-psykologiska planet skett i Göteborg såväl genom Ference Marton och dennes medarbetare i deras "fenomenografiska" studier av inlärningsstrategier och begreppsförståelse som genom Jan-Erik Gustafssons begåvningsforskning."

"På det vågräta planet leder den läroplansanalytiska forskningen genom sin betoning av samspelet mellan mål, ramar, process och resultat till ökade krav på innehållsvaliditet och relevans i den traditionella pedagogiska mätningsforskningen. Den får också konsekvenser för den komparativa pedagogiken"

(Citat från Urban Dahllöfs artikel "Har det svenska pedagogikämnet någon identitet")

GOSH vad mycket som är jävligt svårt att förstå...meeen, jag kämpar vidare. Jag fattar verkligen inte hur jag ska kunna allting till tentan om två och en halv vecka..men man får väl hoppas...haha!

JAG HAR SJUNGIT I RADIO!!! :D

Haha! Sjukt!

Igår morse när jag åkte omkring i jobbilen lyssnade jag på Morgonpasset i P3. Jag vet inte om nån har lyssnat nåt på det på de senaste dagarna, men just nu har de en grej att man kan ringa in till deras Karaoke-telefonsvarare och sjunga in ett bidrag, för att tävla om att få komma ner till deras studio och sjunga karaoke live. Och så fick man höra ett smakprov på hur det kunde låta på den där telefonsvararen. Ja, iallafall så tänkte jag, "äh va fan, jag ringer!", inte med nån större ambition att vinna nån plats ner till studion, utan mest för att ha en chans att spelas i radio... :D

I morse tre minuter i sju ringde Anders mig. Då utspelades följande dialog:
Anders: Du, vad var det för låt du hade sjungit in på P3?
Paulin: Jo, du vet den där Oh lord won't you buy me a Mercedes Benz.
Anders: Då hörde jag dig nyss..! :)
Paulin: VA??!!! ÄR DET SANT??!!?!! FAN VAD ROLIGT!!!???!?! AAAAH JAG MISSADE DET!!??!?!

Men sen kom jag ju på att man kan lyssna på alla program igen på P3:s hemsida!
Sååååå, om du vill lyssna på mitt lilla framträdande kan du trycka HÄR.
Tryck sen upp programmet sen Torsdag 18 september 2008 06:04. Där är ju programmet uppdelat i flera delar, så tryck fram "spelgrejen" till sist på spelaren så att det går över till del 2. Där trycker du sen fram "spelgrejen" till tiden 23:49...då är det tre klipp med folk som sjunger och jag är nummer 2!! ^^

Fan vad styggt!! :D

Blandning

Jahopp, kom hem från jobbet för en timme sen, har slängt in lite tvätt i maskinen (börjar bli lite ont om underkläder nu...;D) och satt mig och fikat lite då jag inte hann äta nå frukost innan jag for på jobbet i morse. Har fastnat framför Oprah Winfrey nu, hon håller på att fira Tom Cruise för att han har varit 25 år inom filmbranschen. Är väl inget superfan av han, men ganska kul att se ändå..han har ju gjort en del bra filmer! Men strax ska jag sätta mig med näsan i en bok igen, som vanligt, och försöka förstå nånting. Men först måste jag elda lite, är svinkallt här inne! Bakade ju lite morotskaka igår också som jag tänkte smaska lite på nu också....det är ju SÅ jäkla gott! :) Är som lite halvstressad eftersom jag ska iväg och jobba ikväll också, mellan 18-21..jag kan liksom inte slappna av på dagen om jag vet att jag ska iväg och jobba på kvällen. Och så är det lite trist, eftersom Anders börjar jobba typ 3 på natten, sen jobbar han till 5-tiden på eftermiddan, och sen måste jag iväg vid kvart i sex och kommer hem lagom tills han går och lägger sig...man träffas inte så mycket! Menmen, det är sånt som får gå ^^ Vi får ju sova tillsammans iallafall!

Nej nu måste jag gå och elda, håller på att frysa ihjäl!

Utmaning - 5 saker

Har blivit utmanad av Kickan  :)

5 saker...

Fem saker i min frys:
Älgkött, glass, bacon, franska, lax

Fem saker i min garderob:
Huvtröjor, t-shirts, underkläder, tjocksockar, jeans

Fem saker i min väska:
Plånbok, kalender, pennor, cigg, nycklar 

Fem saker i min bil:
Doftgran, tröjor, skivor, bajspåsar, väska med dummies

Fem personer jag utmanar:
Mammsen, Brorsan, Malin, Helena, Johanna


Tjött

Kom hem från jobbet för en halvtimme sen, satte mig här och hädde i mig ett halvt paket riskakor. MMMM! Men nu ska jag gå upp och krypa ner i sängen och läsa cosmopolitan som jag fick hem i postlådan idag! Mysmys. SKÖNT det ska bli att få lägga sig! Gonatt på er...!

Matsedelarbete

Var riktigt seriös igår och satte mig och gjorde en matsedel för en vecka framöver. Nu har vi ju äntligen skaffat ica-kort som vi sätter in pengar på varje månad och då gäller det att få de pengarna att räcka till hela månaden. Och faktum är att pengarna räcker såå himla mycket längre om man vet vad man ska käka ett tag framöver, och handlar upp sig en gång på allt som behövs till det, istället för att behöva gå och småhandla varje dag.. Så för den här veckan gjorde jag upp denna matsedel:

Torsdag: Sprödbakad torsk, kokt potatis och fetaost/cremefraiche/örtkrydde-sås
Fredag: Korv stroganoff med ris
Lördag: Grillad fläskkarré med nån god potatis och bearnaisesås
Söndag: Pastasallad
Måndag: Köttfärsgratäng
Tisdag: Rullader med raggmunkar
Onsdag: Kassler med ananas och purjolök, ris till
Torsdag: Korvpanna
Fredag: Köttgryta med pressad potatis

Låter det inte helt fantastiskt gott? :D SÅ jävla skönt att slippa ampet med frågan "Jaha, vad ska vi äta idag då?". Nu är allt liksom färdigt, iallafall till nästa fredag...^^


Beiga boys kan också ha brain

Haha, kunglåten!



Jaa, även Paulin Natanaelsson kan ha brain, det ni! Har ju startat min bana som universitetsstuderande nu..och hur smart låter inte det då? ;) Hade iallafall en superrolig vecka i Härnösand förra veckan, skola från 8.15-17 och sen aktiviteter med kåren på kvällarna/nätterna (=nollningen ;))...huur kul som helst. Och den här veckan har jag ju alltså suttit hemma och läääst. Känns som en gåta hur jag ska kunna lära mig allting tills tentan om drygt tre veckor..menmen, får väl göra mitt bästa och försöka..man kan ju inte göra så mycket mer än så, och hoppas på det bästa!

Den kurs jag läser nu heter då Allmänt Utbildningsområde 1. Den läser jag tillsammans med alla andra som läser lärarutbildningen, även de som har andra inriktningar än mig. Nu håller vi då på med delmoment 1, som heter Pedadogik och samhällsuppdraget I, på 7,5 poäng. I det delmomentet ingår ämnena "Pedagogik som vetenskap", "Vetenskapsteori och forskningsmetodik", "Svensk utbildningshistoria samt läraryrkets framväxt och utveckling", "Barnet och lärarnas arbete i blickpunkten: Några exempel på pedagogikforskning i Sverige idag" och "Skriva för att lära". Intressant, men man lär sig ju inte direkt allt i en handvändning...Men det känns super med själva distansstuderandet, och jag TÄNKER klara det här! :)

Totalrensning

Äääntligen har jag tagit mig i kragen och börjat rensat ur datorn lite. Och just nu håller jag på att överför allt väsenligt till Anders externa hårddisk för att senare kunna formatera hårddisken, eller köra recovery-skivorna..vet inte riktigt hur jag ska göra det än..men det ordnar sig :P Allt ska sparas nu iallafall, och sen ska det rensas bort eftersom min kära dator nu efter nästan två år är så galet seg så det är inte sant. Men snart är det byebye och ajöss till det! SKÖNT. Sen ska jag installera Telias antivirusskydd som jag fick med det mobila bredbandet, så kan man ju hoppas på att den mesta skit som segar ner datorn håller sig borta. :)


Blogg-favoriter!



Jag har nominerats av Marie.

Så här går nomineringen till:

1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån!
3. Nominera minst 7 andra.
4. Länka till dom i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.


Och här kommer då mina nomineringar!

Den första går till min kära mamma Ann. Hon skriver alltid så positivt och om någonting som ju är en ganska stor angelägenhet för mig; min familj :) Och så lägger hon in många roliga och fina bilder!

Den andra går till Kickan. Hon skriver så himla roligt om grejor hon är med om, och ibland lägger hon ju upp en och annan bild på oss som bor "i en annan del av Vikbäcken". Nu följer jag även hennes nya liv som plugghäst i Umeå!

Den tredje går till Jessica. En väl uppdaterad blogg, så det finns nästan alltid nåt nytt att läsa när man kikar. Blandar personligt med diskussioner och tävlingar. Super!

Den fjärde går tillbaks till Marie. Skriver om ett väldigt stort intresse i mitt liv: hundträning. Intressant att läsa om hennes träning med lilla Joddan som bara blir bättre och bättre, så det är väl inte så länge kvar innan hon blir jaktchampion...:)

Den femte går till Eleonore. Även här är det mycket hundsnack om snygga sheltien Harry, och så får man följa med Eleonore på diverse äventyr som orientering och kajakturer! Bloggen innehåller även massor av vackra bilder.

Den sjätte går till Helena. Här får man läsa om mycket festligheter som Helena och hennes käre E är ute på, speciellt nu i sommar. På vintern är det skoteråkning som gäller!

Och så den sjunde går till Johanna. Blir ofta bortbjuden på (låter det som iallafall) jäkligt god mat! Man har fått följt renovering och tapetsering av deras nya hus som blivit supersnyggt, speciellt ros-tapeten!

Sådär, det var mina nomineringar det!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus